Svjetski kup u Cottbusu

25.02.2023.

Marko Jovičić je nastupio na Svjetskom kupu u Cottbusu i zauzeo 45. mjesto.

Naš Marko Jovičić završio je svoj treći nastup u karijeri na svjetskim kupovima.

Zauzeo je 45. mjesto od 52 parteraša u njemačkom Cottbusu. Za svoj nastup dobio je 11.633 bodova sa startnom ocjenom 5.1.

Nažalost, tehnička greška prilikom premeta naprijed u drugoj dijagonali poremetila mu je ritam vježbe i samim time dovela do manje startne ocjene i do pada prilikom predzadnje dijagonale. 

Međutim, može se izvući puno pozitivnih i konstruktivnih stvari iz nastupa, kaže Marko: 

“Ušao sam u natjecanje sasvim opušteno i nije bilo treme prije i prilikom nastupa. Nisam imao nikakva očekivanja, osim da uživam u nastupu. I jesam. Čak i kad se dogodila u vježbi pogreška, nisam se uznemirio i nastavio sam dalje kao da se ništa nije desilo. I upravo tu osjetim jaku mentalnu snagu u odnosu na “starog preplašenog Marka”. Startnom ocjenom sam stvarno konkurentan i to nam je drago, a došli su stvarno najjači gimnastičari (olimpijski pobjednici i svjetski prvaci) i osjećam se da tu jesam i želim se boriti s njima. Nekad ih je “stari Marko” gledao kao “vanzemaljce”, a sada se osjeća da zaslužuje itekako boriti se s njima.

U svakom slučaju, malo mi je žao, ali nisam potonuo duhom. Trener Miroslav i ja ne brinemo jer nam je vjera jaka za buduće izazove koji slijede. Dapače, uživao sam bez obzira što mi se pokrala tehnička greška u izvedbi i poremetila malo ritam i fokus. Gledam na ovo kao jedno veliko i dobro iskustvo za buduće izazove.”

Marko i njegov trener nemaju vremena za odmor jer su već od ponedjeljka, 27. veljače, u Dohi na još jednom Svjetskom kupu.