Prvenstvo Hrvatske 2022

14.11.2022.

Gotovo je i drugo ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske. Naše gimnastičarke i gimnastičari apsolutnog, slobodnog i obaveznog programa su zajedno osvojili tri zlatne, dvije srebrne i četiri brončane medalje.

U Sportskom centru Lučko u Zagrebu, 12. i 13. studenoga, održano je drugo Prvenstvo Hrvatske za 2022. godinu.

U apsolutnom programu nastupili su Mirna Hontić, Ani Pughel, Dominik Pleše, Ivano Miljević i Lukas Kukuljan Mesec. Nakon Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u lipnju, sada je održano i Višebojsko prvenstvo Hrvatske. Ani je u kategoriji mlađih juniorki osvojila srebro, kao i Mirna u kategoriji juniorki. Kod mlađih juniora, Dominik je osvojio zlato, Ivano je peti, a Lukas šesti te su dečki zajedno osvojili i ekipno zlato.

U slobodnom i obaveznom programu se na ovo Prvenstvo Hrvatske plasiralo samo deset najboljih pojedinaca iz cijele države na temelju uspjeha s kola svake pojedinačne regije. Među najboljih deset u državi u svojim kategorijama našli su se Lovro Jagić, Noemi Šabotić i Ana Budimir te Gaia Klovar Lukarić, Lucia Šarac, Zara Brčić, Tea Milosavljević i Lea Klai.

U slobodnom programu, naši kadet Lovro i kadetkinja Noemi oboje su osvojili broncu, a Ana je pokazala je da najbolja juniorka u državi osvojivši zlato. U obaveznom programu, kod kadetkinja, Zara je brončana, a Lucia peta te je mlađa kadetkinja Gaia također brončana. Mlađa juniorka Tea zauzela je četvrto mjesto, a mlađa seniorka Lea deseto. 

Čestitamo svim našim natjecateljima!