Novoizabrani predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

30.05.2020.

Marijo Možnik novi je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza!

U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin Izbornoj skupštini HGS-a prisustvovalo je 49 od 65 članova Skupštine, a dr.sc. Marijo Možnik jednoglasnom odlukom izabran je za mandatno razdoblje 2020-2024. godine.
Ovaj bivši prvak (2015.) i viceprvak (2012.) Europe te brončani sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči, bio je jedini kandidat za nasljednika mr.sc. Steve Tkalčeca koji je HGS-om uspješno rukovodio čak 9 godina.
Novi predsjednik Skupštine HGS-a je Vladimir Savić, njegov zamjenik Željko Ivelić, a glavna tajnica HGS-a jednoglasno ostaje Iva Murat Koić.

Dopredsjednici Saveza su Vladimir Mađarević i Mario Vukoja, a novi Izvršni odbor uz Možnika i njegove dopredsjednike čine i Marko Musić, Tomislav Hodak, Deni Borozan i Diana Lukašić. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Krističević, Jurica Suhin i Suzana Šop, a u Disciplinski odbor Boris Čulin, Ankica Jengić i Đorđe Stojšić.

Ovo je vrlo časna uloga, ali i vrlo odgovorna. Vidim to kao priliku da mogu napraviti konkretne promjene koje su potrebne gimnastici da napreduje i dalje, a s druge strane velika je odgovornost jer je ovo veliki nacionalni savez, ozbiljan sport i prema tome se treba odnositi s poštovanjem. Već neko vrijeme, od kada sam završio gimnastičku karijeru, ljudi su mi govorili da bi se trebao uključiti u ovaj posao, ali nisam se htio nametati. Radio sam kao član Tehničkog odbora saveza, član struke, ali kako je dosadašnji predsjednik najavio da se neće kandidirati za novi mandat, procijenio sam da je to onda trenutak i evo, Skupština je to potvrdila i dobio sam tu odgovornost. Ciljeva ima dosta, ali ako bih trebao nešto istaknuti to je svakako skrb o vrhunskim aktualnim sportašima, ali i stavljanje fokusa i na mlađe sportaše i manje klubove, da pomognemo trenerima, da ih educiramo, da licenciramo suce, da se pobrinemo o gimnastičkoj infrastrukturi, jer 50% klubova uopće nema svoju dvoranu..." rekao je Marijo Možnik.

Marijo Možnik predsjednik.jpg