NIKA KUKULJAN FRLETA NASTUPILA NA SVJETSKOM PRVENSTVU!

02.11.2022.

NAŠA NAJUSPJEŠNIJA GIMNASTIČARKA SE VRATILA ZADOVOLJNA SA SVOJEG PRVOG SVJETSKOG PRVENSTVA!

Nika Kukuljan Frleta i njena trenerica Diana Lukašić vratile su se u Rijeku iz Liverpoola s 51. Svjetskog prvenstva u sportskoj gimnastici. 

Nika je bila najmlađa predstavnica Hrvatske na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. U Englesku je otputovala zajedno s Petrom Furač iz GK Sokol Karlovac uz još tri velika imena hrvatske muške gimnastike - Filipom Udeom, Tinom Srbićem i Aurelom Benovićem.

Osim što je bila najmlađa među hrvatskim reprezentativcima, Nika je sa svojih 16 godina bila i među najmlađim gimnastičarima na prvenstvu uopće.

Nika i Petra su na kvalifikacijama Svjetskog prvenstva nastupile u nedjelju, 30. listopada, u 3. kvalifikacijskoj skupini. Nika je odradila svoje vježbe na preskoku, gredi i parteru. Nažalost, nije nastupala na dvovisinskim ručama zbog ozljede leđa, što znači da ipak nije mogla odraditi cijeli višeboj. 

Najbolju ocjenu Nika je zaradila na parteru (11.766) te zatim na preskoku (11.666), dok je na gredi zbog pada dobila nešto slabiju ocjenu (9.566).

Nika kaže da je iznimno zadovoljna svojim nastupom i da joj je ovo bilo iskustvo za pamćenje. Nastupala je na najvećem gimnastičkom natjecanju nakon Olimpijskih igri uz najveće zvijezde sporta iz cijeloga svijeta. Unatoč velikim očekivanjima i pritisku, odlično se držala i odradila je svoje vježbe najbolje što je mogla u tom trenutku, unatoč ozljedi. 

Jako smo ponosni na našu Niku i njenu trenericu Dianu te moramo naglasiti da je upravo Nikin odlazak na Svjetsko prvenstvo najveći uspjeh našeg kluba dosad!

Bravo Nika!