6. Žabica kup

03.12.2023.

Na turniru u Karlovcu nastupilo je više od 400 gimnastičarki i gimnastičara Osnovnog programa, a naš se klub u Rijeku vratio s tri zlata, tri srebra i dvije bronce!

U Karlovcu je ovu subotu, 2. prosinca, održan 6. Žabica kup. Na tradicionalnom turniru koji organizira Gimnastički klub Sokol Karlovac ove je godine nastupilo preko 400 gimnastičarki i gimnastičara!

Natjecanje su u 8 ujutro otvorili naši dječaci. Eric Lenac bio je najbolji mlađi senior osvojivši zlato. Tymur Foihel osvojio je srebro u kategoriji starijih juniora, kao i Leon Dokić u kategoriji starijih kadeta, dok je David Rađenović zauzeo 9. mjesto u kategoriji mlađih kadeta. U konkurenciji starijih dječaka Andrej Čotra, Leon Škufca, Fran Košak i David Škantar ekipno su osvojili srebrnu medalju. Pojedinačno je naš Andrej osvojio treće mjesto, Leon je bio 5., Fran 12. i David 13.

Naše mlađe seniorke i starije juniorke ekipno su zauzele 4. mjesto. Pojedinačno je mlađa seniorka Eni Vučković također bila 4., Chiara Rusich 7. i Leona Reš 13. U konkurenciji starijih juniorki, Klari Bilen je bronca izmakla za samo jednu desetinku boda, a Nora Rošić je zauzela 8. mjesto.

U konkurenciji od čak 14 ekipa, naše mlađe juniorke i juniorke bile su najbolje na natjecanju osvojivši prvo mjesto. Zlatnu ekipu činile su Paola Mičić, Anja Jakovac, Greta Radić, Angelina Ljubas, Mia Pantelić, Lorena Rekić, Valnea Bukovec i Nina Volf. Pojedinačno je Nina Volf osvojila još jedno zlato, Valnea je osvojila broncu, Mia Pantelić je zauzela 8. mjesto i Lorena Rekić 10.

U konkurenciji od čak 60 starijih kadetkinja nastupila je Lana Milanović i zauzela 40. mjesto, a naše kadetkinje Leonarda Baštijan, Riana Željeznjak, Lucia Ljubas i Leona Sinjeri ekipno su zauzele 8. mjesto.

U najvećoj konkurenciji dosad, među čak 75 gimnastičarki, naša ekipa mlađih kadetkinja osvojila je srebro! Ekipu su činile Lara Baričević, Marta Barić, Sara Boras, Nikki Brčić, Karla Gustin, Nia Kurtović i Emily Simonaj. Pojedinačno je Nia zauzela 9. mjesto, Lara 10., Sara 11., Nikki 13., Emily 18., Marta 22. i Karla 31.

 

Ponosni smo na naše gimnastičarke i gimnastičare! Čestitamo svima!

Vidimo se uskoro na našoj tradicionalnoj Božićnoj akademiji 13. prosinca u dvorani Dinko Lukarić na Kozali!