5. MORČIĆ KUP

14.05.2023.

Više od 300 gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske nastupilo je na našem Morčić kupu, a posjetili su nas i Tin Srbić i Filip Ude!

U dvorani Dinko Lukarić na Kozali održan je 5. Morčić kup. Na našem, sad već tradicionalnom turniru za Osnovni program, ove je godine nastupilo preko 300 gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske!

Ovogodišnji Morčić kup uljepšali su nam i naši svjetski poznati reprezentativci i olimpijci - Tin Srbić i Filip Ude. Osim toga, peto izdanje Morčić kupa posebno je i zbog toga što naš i vaš Gimnastički klub Rijeka ove godine slavi 50. rođendan!

Što se tiče uspjeha naših gimnastičarki i gimnastičara na turniru, osvojili smo ukupno četiri zlata, tri srebra i tri bronce.

Kod dječaka, mlađi junior Teo Andrić osvojio je broncu, junior Karlo Bonetić zauzeo je četvrto mjesto, a mlađi senior Eric Lenac osvojio je zlato!

U ženskoj smo konkurenciji imali nešto više vježbačica. Naša ekipa mlađih kadetkinja bila je najbolja na natjecanju. Ekipno zlato zajedno su osvojile Nikki Brčić, Lara Baričević, Sara Boras, Marta Barić, Nia Kurtović, Aria Sofija Čule i Emily Simonaj. U pojedinačnoj konkurenciji su se postolja ponovno zacrvenila našim dresovima. Nikki je osvojila zlato, Nia srebro i Sara broncu. Emily je bila 6., Aria 7., Lara 9. i Marta 13. od ukupno 37 gimnastičarki.

U kategoriji kadetkinja, Lucia Ljubas zauzela je 13., Riana Željeznjak 19., Nika Peterko 22. i Leonarda Baštijan 33. mjesto u kategoriji od čak 41 gimnastičarke. Naše kadetkinje ekipno su zauzele 5. mjesto dok je Lana Milanović u kategoriji starijih kadetkinja bila 27.

Mlađe juniorke i juniorke zajedno čine ekipu u Osnovnom programu pa su tako naše cure - Anja Jakovac, Greta Radić, Angelina Ljubas, Paola Mičić, Lorena Rekić, Valnea Bukovec, Stela Malnar i Nina Volf osvojile broncu! Kod mlađih juniorki je Anja zauzela je 12. i Greta 23. mjesto, a kod juniorki je Angelina bila 29., Paola 23., Stela 15., Valnea 8., Lorena 5. i Nina druga - srebrna!

Jednu ekipu također čine i starije juniorke i mlađe seniorke među kojima je upravo naša ekipa (Klara Bilen, Nora Rošić, Chiara Rusich, Eni Vučković, Luna Gašparini, Roza Vrkić, Petra Šurdonja i Cvita Tomulić) bila najbolja osvojivši zlato! Pojedinačno je kod starijih juniorki, u konkurenciji od 43 gimnastičarke, Klara zauzela 5. mjesto, Cvita 7., Nora 8. i Luna 16, dok je kod mlađih seniorki Petra bila 14., Chiara 13., Roza 7. i Eni druga - srebrna!

 

Dragim našim olimpijcima, vrhunskim sportašima i predivnim ljudima, Filipu Udeu i Tinu Srbiću, zahvaljujemo se što su svojim dolaskom uveličali naš gimnastički vikend stavljajući naglasak na 50. obljetnicu Kluba!

Zahvaljujemo se svim donatorima i svim onim koji su pomogli u organizaciji, na bilo koji način kako bi se obilježila i ova naša slavljenička godina.

Zahvaljujemo svim gimnastičarkama, gimnastičarima, trenerima i sucima svih klubova na sudjelovanju te čestitamo na postignutim uspjesima!
Vidimo se sljedeće godine na istom mjestu u slično vrijeme!