5. Žabica kup

28.11.2022.

Naše gimnastičarke i gimnastičari su nastupili na 5. Žabica kupu u Karlovcu.

U subotu, 26. studenog, u Karlovcu je održan dosad najbrojniji Žabica kup u organizaciji GK Sokol Karlovac.

Od 8 sati ujutro do 8 sati navečer, kroz dvoranu je prošlo čak 420 natjecatelja!

U Karlovac smo otputovali s punim busom, natjecalo se naših 6 gimnastičara i 35 gimnastičarki.

Od dječaka, nastupili su David Rađenović, Colin Ray Žigo, Tomislav Barbalić, Zvane Igić, Viktor Vičević i Karlo Bonetić. Colin je u konkurenciji 2. razreda osvojio srebrnu medalju, Tomica u 3. razredu brončanu i Zvane u 4. razredu srebrnu medalju. 

Djevojčice 1. razreda ekipno su osvojile 2. mjesto. Ekipu su činile: Nika Franko, Karla Gustin, Marta Alebić, Nikki Brčić, Sara Boras, Emily Simonaj i Nia Kurtović. Pojedinačno je najbolja bila Nia na 4. mjestu, Emily na 5. i Sara na 8. mjestu.

U 2. razredu, među čak 62 gimnastičarke, nastupile su naše Lara Baričević, Nika Peterko, Ema Iskra, Leonarda Baštijan i Marta Barić. Ekipno su osvojile 9. mjesto.

U 3. razredu su nastupile Leona Sinjeri i Lana Milanović koja je zauzela 11. mjesto. U kategoriji 4. razreda u kojem je sveukupno nastupilo čak 66 gimnastičarki, Tea Šurdonja, Mia Cazin, Vanessa Žic, Tessa Balent i Leona Bašić ekipno su zauzele 7. mjesto.

Naša ekipa 5. i 6. razreda osvojila je prvo mjesto! Zlatne cure su Lorena Rekić, Valnea Bukovec, Stella Malnar, Cvita Tomulić, Klara Bilen, Nora Rošić, Nina Wolf i Korina Abramović. Pojedinačno, najbolja u 5. razredu, bila je Nina s osvojenim 3. mjestom i brončanom medaljom, a Valnea je zauzela 6. mjesto. U 6. razredu, Klari je za dlaku promakla brončana medalja, a Nora je 6.

U 7. i 8. razredu, još jedno ekipno srebro, zajedno su osvojile Chiara Rusich, Eni Vučković, Roza Vrkić, Luna Gašparini, Petra Šurdonja, Marta Ljubić i Eliza Spajić. U 8. razredu cure su osvojile još dvije pojedinačne medalje, Roza brončanu, a Eni srebrnu.

Čestitamo svima na sudjelovanju i postignutim rezultatima!