Uspješno Prvenstvo Hrvatske 2024.

23.06.2024.

Gimnastičari i gimnastičarke iz svih dijelova Lijepe naše došli su spremni u pratnji svojih trenera kako bi u najboljem svjetlu predstavili svoje klubove i ostvarili velike rezultate za grad iz kojeg dolaze.

Ovog vikenda grad Osijek bio je domaćin Prvenstva Hrvatske u natjecateljskim programima za mušku i žensku sportsku gimnastiku. Gimnastički klub Rijeka imao je predstavnike kroz sva tri dana natjecanja, a oni su svoj posao odradili na viskoj razini.

 

APSOLUTNI PROGRAM

Naša seniorka postala je prvakinja Nika Kukuljan Frleta tako što je pozlatila parter svojom izvedbom u najjačoj konkurenciji ovog Prvenstva. Na preskoku i dvovisinskim ručama bila je četvrta i nadomak medalje, dok je na gredi završila na šestom poziciji.

Odlično prvenstvo i čak sve četiri medalje nosi doma juniorka Ani Pughel koja je postala prvakinja na preskoku, viceprvakinja na parteru i dvovisinskim ručama, dok je izvedbom na gredi zavrijedila brončanu medalju.

Kadetkinja Stella Načinović okušala je svoje šanse prvi put u najjačem programu na dvije discipline gdje je na gredi završila na 8. mjestu, dok joj je parter donio visoko 5. mjesto.

 

SLOBODNI PROGRAM

U subotu na repertoaru natjecanja bio je Slobodni program, a jake konkurencije bilo je u svim fazama natjecanja od početka do kraja.

Stella Načinović svojim nastupom postala je prvakinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja i tako završila lijepo ovaj period sezone.

Viceprvakinja mlađih juniorki ove godine postala je Lucia Šarac, dok su njezine klupske kolegice Zara Brčić i Mia Marčić završile na 7. i 8. mjestu u konkurenciji čak 21 gimnastičarke.

Upravo ovaj “trio djevojaka” uspio je kao ekipa zasjesti na srebrno postolje i tako još jednom stvoriti razloga za zadovoljstvo.

U konkurenciji 20 juniorki, Kaja Deković svojim nastupom završila je kao šesta, a Ozana Deković na 15. mjestu.

 

OBAVEZNI PROGRAM

Nedjelja je bila rezervirana za našu Leonu Šabotić i Nina Volf koje su pokazale dobre izvedbe u velikim konkurencijama djevojaka obaveznog programa.

Leona Šabotić na ovom prvenstvu zauzela je 18. poziciju u konkurenciji 40 kadetkinja, dok je završila na 22. mjestu također u istom broju mlađih juniorki.

 

U muškom dijelu prvenstva senior Marko Jovičić ovog puta u jakoj konkurenciji uspio je osigurati 3 medalje za Rijeku. Na ručama je ove godine postao viceprvak, dok je na svojoj glavnoj disciplini parteru bio brončani, baš kao i na karikama.

Naš mlađi predstavnik, točnije junior Dominik Pleše, u velikoj konkurenciji izborio je titulu viceprvaka na ručama!

U nedjelju Ivano Miljević odradio je dobar višeboj i tako postao prvak Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora u slobodnom programu. Njegov klupski kolega Lukas Kukuljan Mesec bio je nadomak medalje ovog puta završivši natjecanje na 4. poziciji u konkurenciji juniora.

 

Čestitamo svim našim natjecateljima i njihovim trenerima na velikim uspjesima i predstavljaju Rijeke kao centra “zapadne Gimnastike”. Želimo im dobar fizički i mentalni odmor od školskih obaveza kao i treninga, te uspješan nastavak treniranja...