Marko Jovičić nastupio na Europskom prvenstvu

12.04.2023.

Naš Marko Jovičić po prvi put je nastupio na seniorskom Europskom prvenstvu. Za vježbu na tlu dobio je ocjenu 12.433 i zauzeo 98. mjesto.

U tijeku je Europsko prvenstvo u sportskoj gimnastici koje se održava u turskom gradu Antalyji.

Dio hrvatske reprezentacije su i dvoje gimnastičara iz GK Rijeka - Nika Kukuljan Frleta i Marko Jovičić, a s njima su otputovali i njihovi treneri Diana Lukašić i Miroslav Pavlović. 

Marko je već odradio svoj nastup u kvalifikacijama, nastupivši po prvi put na seniorskom Europskom prvenstvu. Za svoju vježbu na tlu dobio je ocjenu 12.433 i zauzeo 98. mjesto. 

 “Iza mene je odrađeno prvo seniorsko Europsko prvenstvo i mogu reći da sam u manjoj mjeri zadovoljan rezultatom, ali sam sretan jer sam ostao na nogama od početka do kraja! Na prvoj dijagonali na duplom sklonjenom saltu sam skočio neuobičajeno visoko i prilikom doskoka jedno koljeno kao da je iskočilo i bilo je ružno na prvu. Bez obzira na to, odlučio sam ići kraja i boriti se kako god znam i umijem. 

Nisam odradio planiranu početnu ocjenu vježbe, ali sve ove dane nisam bio u svom elementu, bile su razne sumnje jer glava i tijelo nisu koordinirani, percepcija i doživljaj velike dvorane i reflektora mi je utjecalo na osjet u zraku i tajming pokreta koji je u gimnastici najbitniji. Bez obzira, s trenerom Mirom sam se dogovorio da idem hrabro i na nož jer samo tako ću izaći zadovoljan s natjecanja što god da se desilo. Ovo je pobjeda za mene u čudnom obliku, jer kao sportaš mentalno napredujem uzlaznom putanjom i ovo je ulaganje koje će se vratiti s kamatama. Vjerujem procesu i drago mi je da sam imao prilike predstaviti naš grad i naš klub Rijeku.

Borbe su tek krenule, okrećemo se novim natjecanjima i treninzima!"

Bravo Marko!

Još čekamo rezultate ženskog djela natjecanja...